KALAHERKKUJA

Kun ahven nappaa, se kannattaa fileoida. Sen jälkeen kalaa on helpompi käyttää ruoanlaitossa. Ahvenen ruodot ovat kaarevasti fileen sisällä ja irtoavat helposti terävällä kalaveitsellä.

Lue lisää

ROSEE, RIESLING & CO

Muutamassa vuodessa suureen suosioon pohjoisimmillakin leveysasteilla nousseet roseeviinit yhdistetään usein kesäjuhliin ja iloiseen seurusteluun. Eikä syystä, sillä roseeviini on mutkaton ja sosiaalinen viini, jolla on laaja käyttöalue. Vanhan kauppahallin Alkon Ralf Winklerin mukaan viilennettynä kuiva ja marjaisa rosee toimii sekä kotimaisen että välimerellisen keittiön herkkujen, salaattien, grillatun kalan ja äyriäisten parina. Jos roseeviinissä on hieman makeutta, sitä kannattaa kokeilla mausteisten aasialaisten ruokien seurana tai juustojen ja marjojen kanssa.

Lue lisää

NOKKONEN

Nokkonen on perinteinen alkukesän herkku, jota voi käyttää muhennoksiin, piirakoihin ja keittoihin.

Lue lisää