1 Robert’s Coffee

Robert’s Coffee’s äldsta café finns i Gamla Saluhallen. Caféet betjänar sina kunder från tidig morgon och lunch till sen eftermiddag med smårätter och tapas. Vårt sortiment kan beskrivas med orden färskhet, inhemska råvaror, doften av kanelbulle och förstås gourmet-kaffe. Under frukosten serverar vi bl.a. nygräddade croissanter, fräscha smoothies, färskpressad juice och fruktsallader. På vardagar serverar vi både fransk och finländsk frukost: en kopp svart kaffe med påtår.

Under lunchen serveras bl.a. fräscha sallader, lätta varmrätter, matiga sandwichar samt förstås våra klassiker: Robert’s Coffee’s smörgåsar med gravad lax eller sik.

Kontaktuppgifter


2 Konditoria Matti ja Mari

Konditoria Matti ja Maris huvudprodukter är jästfria, hantverksmässigt bakade surdegsbröd på både råg och ljusa spannmål. I bröddisken finns bl.a. råglimpa och fullkornsveteformbröd från Järvi-Suomen Herkku samt dagsfärskt ljust bröd från Leibomo Limbbu, bl.a. 100 % spelt- och valnötsbröd och scones. Limbbus chokladbröd kan köpas på beställning.
Bland övriga leverantörer finns Leipomoliike K.E. Avikainen, bagerierna Halme och Haaga samt Uudenmaan Leipä i Klövskog (Ellen Svinhufvud-kakan finns i storlekar för 6, 12, 18 och 24 personer. (Observera att 12-24 personerskakorna bör beställas 3 vardagar i förväg.)
Från Uudenmaan Leipä finns också övriga kakor samt tillsatsämnesfria och handbakade karelska piroger. Som en nyhet säljer vi tjärbröd från Pekka Heikkinens bageri i Kajana. Vi säljer också dagligen rieska-tunnbröd från Lappland, köttpiroger, knackkorvspiroger, potatisbakelser och andra bakverk.

Kontaktuppgifter

 • 050 572 2084
 • Birgitta Kujala
 • Öppet mån-lör kl 10–18

3 El Mercado Espanjalainen kauppa

Kontaktuppgifter


4 Vegetaari

Hälsosamt, säger Kaarina! I Saluhallen finns också en vegetarisk butik, i vilken ägaren Kaarina delar med sig goda tips om levande föda. Vegetaari säljer sallader, hälsofrämjande mjölksyrebakterier, ekoprodukter och råsafter, vete- och annat gräs samt groddar och glutenfria produkter. I vårt vegetariska sortiment ingår flera läckra alternativ, t.ex. saft av morötter och vetegräs samt levande föda som följer säsongerna.

Kontaktuppgifter

 • Kaarina Petäjä
 • 0400 850 911
 • Öppet: mån-lör 8-18

5 Soppakeittiö

Populära soppköket Soppakeittiö finns nu i Helsingfors alla tre saluhallar. Välkommen på en läcker måltid till Gamla Saluhallen!

Kontaktuppgifter


6 Fresh Deli

Kontaktuppgifter

 • Öppet: mån-lör 8-18.

7 Tmi Kesäkämppä

Kontaktuppgifter

 • virpilahtinen@hotmail.com
 • 044 3300168
 • Öppet: mån-lör kl 10-18.

8 Alko

Världens minsta och mest sympatiska Alko betjänar måndag-lördag kl 9–18.

Kontaktuppgifter


9 Juustokauppa Tuula Paalanen

I vår specialiserade ostaffär bjuder vi på god betjäning och ostar för alla smaker. Vi letar fram favoritosten för både fest och vardag, för en ostkväll för en person eller 200 personers bankett. Förutom ostar säljer vi mjölk, grädde, smör och andra mjölkprodukter. Vi säljer också råvaror och tillbehör för matlagning.

Kontaktuppgifter


10 Pajuniemi

Pajuniemis framgångsaga började i Pekka Pajuniemis rökbastu, där de första läckra basturökta skinkorna röktes utan brådska i värmen av alved. Etik, råvarornas ursprung och kompromisslösa kvalitet är fundamentet för våra recept även idag. I Gamla Saluhallen erbjuder vi äkta närmat i form av bl.a. Tamminens köttras- och ekonötkött. Vi erbjuder också Pajuniemis färska ekogris och Pajuniemis traditionella och berömda basturökta skinka, knackkorvar, korvar och andra charkvaror, även som ekologiska. I Gamla Saluhallen lanserar vi också Pajuniemis nya produktserie Pajuniemi Street Food, som inkluderar snabba, läckra varma mellanmål som kan tas med.

Kontaktuppgifter

 • Öppet: mån-lör 8-18.

11 Annan villiliha

Det mångsidiga sortimentet hos Annan Villiliha består av högklassiga och närproducerade köttdelikatesser. Vi är specialiserade på vilt och fjäderfän och i vår köttdisk finns dessutom inhemskt nötkött, får, lamm, ren och griskött. I vårt sortiment ingår också inhemskt ekokött från småproducenter. Förutom färskt kött erbjuder vi ett brett utbud högklassiga pålägg och charkvaror, både klassiker sedan tiotals år och moderna delikatesser från när och fjärran. Det vi inte har letar vi reda på för våra kunder.
Annan Villiliha bidrar med en ny, ung företagargeneration till Gamla Saluhallen och ger en frisk fläkt till den traditionella köttaffären. Vi är mån om att våra kunder är nöjda, både vid saluhallens köttdisk som hemma vid middagsbordet.

Kontaktuppgifter

 • Öppet: mån-fre 8-18.

12 Story

Story är en nordisk café-restaurang med varm stämning och förstaklassig service i Gamla Saluhallens mittersta sal.

Kontaktuppgifter

 • kauppahalli@restaurantstory.fi
 • Öppet: mån-lör 8-18.

13 Mari`s Smoothie

Mari`s Smoothie är en liten, trivsam och färggrann smoothiebar. Våra produkter tillverkas av högklassiga och i mån av möjlighet närproducerade ekologiska råvaror. Förutom smoothies säljer vi även juice, sylt och råsaft gjorda av finländska bär och frukter. Vi säljer också torkade pulver och kryddblandningar gjorda av svamp och örter samt baddofter. Vi köper våra produkter direkt från inhemska småproducenter.

Kontaktuppgifter

 • Öppet: mån-lör 8-18.
 • 045 847 0607

14 Scandinavia Cafe

Scandinavia Cafe är ett café med A-rättigheter. I vårt sortiment ingår produkter från Eromangas hembageri som t.ex. klassikern köttpirog och grismunk. Vi erbjuder också fräscha sallader, fyllda baguetter och morgongröt. Allt detta serverat med personlig service.

Kontaktuppgifter

 • 040 503 8681 / (09) 660 046
 • scandinaviacafe@gmail.com
 • Öppet: mån-lör kl 8–18

15 Blondie Bakes

Blondie Bakes: No fancy ingredients. Just good ol’ American homestyle baking!

Kontaktuppgifter


16 Restaurang Yuzu

Den år 2014 grundade fast casual-restaurangen Yuzu tar läckergommarna till en smakresa till Japan.

Poke bowlarna kom ursprungligen från Hawaii till Finland och på Yuzu har de fått en ny japansk twist. I Yuzus poke bowlar används sushiris i stället för normalt ris och det kryddas med ättika.

Yuzu, som serverar färska och läckra poke bowlar, ligger i södra gaveln i Saluhallen och alla portioner kan tas med.
Lunch serveras på vardagar kl. 11.00–15.00.

Kontaktuppgifter

 • 040 594 8595
 • info@yuzu.fi
 • www.yuzu.fi
 • Öppet: mån - lör kl 11 - 18

17 Hongiston leipämyymälä

Brödbutiken Hongiston leipämyymälä grundades i Gamla Saluhallen år 1903. I vårt sortiment ingår alla bageriprodukter, bl.a. bröd, bullar, kakor, bakelser, pastejer och piroger. Vi väljer endast det bästa från noga utvalda bagerier. Vi säljer också ekologiskt bröd och glutenfria läckerheter.

Kontaktuppgifter


18 Vihannes- ja hedelmäkauppa Baran Halit

I vårt sortiment ingår säsongens grönsaker, frukter, rotfrukter, svampar och bär samt färska örter, saltgurkor m.m. Vi skaffar våra produkter direkt från odlarna, vilket garanterar deras färskhet, goda smak och kvalitet. 

Kontaktuppgifter

 • 046 5473723
 • Öppet: mån-lör 8-18

19 Puolan Herkku

Kontaktuppgifter

 • puolanherkku@gmail.com / adam.kral@svht.fi
 • 040 53 43 855 / 040 7030544
 • Öppet: mån-lör 10-18

20 Fikhandlare E. Eriksson

Fiskhandlare E. Eriksson säljer rökt, gravad och färsk fisk samt skaldjur. I vårt sortiment finns både inhemsk och utländsk fisk. Råvarornas färskhet och kvalitet är de viktigaste kriterierna för oss. Vi strävar efter att lägga vikt vid etiska alternativ samt inhemska och ekologiska råvaror. Fisk och även mer ovanliga skaldjur förbereds enligt kundernas önskemål. Vid behov förpackas råvarorna även för längre resor i vakuum i en kylväska med is.

Ostronbaren

Fiskhandlare E. Eriksson driver en ostronbar i försäljningsbåsen 54, 52 och 50. En liknande ostronbar har i Sandvikens Saluhall blivit en favorit bland kunderna. I ostronbaren serveras främst odlade franska ostron. Ostronsortimentet har valts av de bästa ostrontyperna, vilka grundar sig på många års erfarenhet och kundrespons. Tillsammans med ostronen serveras champagne, vin, öl, cider eller alkoholfria läskedrycker. I ostronbaren finns också en liten ugn, i vilken gratinerade ostron och hot-pot-portioner med skaldjur och fisk tillreds. I ostronbaren serveras också E. Erikssons berömda och omåttligt populära fisk- och skaldjursbröd! I baren används take-away-kärl, så kunderna också kan ta med sig en läcker portion mat hem eller till jobbet.

Kontaktuppgifter

 • Kalakauppias Juha Lindberg
 • 020 763 9333
 • Öppet: mån-lör kl 8–18

21 Stadin herkut

Stadin Herkut erbjuder delikatesser från både Finland och Mellanöstern, t.ex. oliver, exotiska dippsåser, äkta fetaost, fyllda paprikor och falafel. De flesta av produkterna är hemgjorda och dippsåserna och de marinerade oliverna tillverkas i saluhallen. I utbudet finns också renkött. Portionsutbudet består av olika meze-, kebab- och falafelportioner, hemgjord italiensk lasagne och grekisk moussaka, fräscha sallader, färska fyllda baguetter och bröd samt fyllda köttpiroger och pizzabitar. Till efterrätt kan man äta en läcker baklava, eller ta med den hem. Förhandsbeställningar kan också göras per telefon.

Kontaktuppgifter


22 Kultasuklaa

Kultasuklaa Oy är ett finländskt familjeföretag som med inhemskt arbete skapat stunder av glädje och njutning för alla finländare sedan år 1990. Kultasuklaas pigga försäljare har betjänat kunderna i Gamla Saluhallen i hela 20 år. Våra chokladprodukter tillverkas för hand i vår fabrik i Iittala, där vi endast använder oss av de bästa råvarorna och alltid av inhemska alternativ då de finns till hands. Till exempel våra inhemska bär anländer till fabriken färska. Vi strävar efter att med mod och kreativitet bevisa att inhemskt hantverk kan vara konkurrenskraftigt även i den allt mer globala världen. Vi erbjuder läckerheter av choklad för att kröna både vardag och fest.

Kontaktuppgifter


23 Andström

Traditionellt tillverkade fiskdelikatesser som varm- och kallrökt fisk, gravad fisk, fikrom och både halstrade och inlagda nejonögon. Dessutom honung från egen gård!

Kontaktuppgifter

 • Butik: (09) 626 066 / Hanna 050 047 6012
 • hanna.andstrom@gmail.com
 • Öppet: mån-tors 10-18, fre-lör 8-18.

24 Fiskaffär Marja Nätti

Marja Nättis fiskaffär har sedan 1974 betjänat både helsingforsare och mer långväga kunder. Fiskaffären är känd för sina läckra fisk- och skaldjursanrättningar. Fiskdisken är fiskälskarens dröm, som lockar att prova även mer exotiska fiskdelikatesser. Större delen av Marja Nättis färdiga produkter tillverkas i eget kök, bl.a. de berömda blinierna som tillreds enligt traditionellt recept samt olika piroger och skaldjurssallader. Fisk, fiskrom och övriga produkter skaffas från handplockade samarbetspartners som måste nå upp till Marja Nättis strikta kvalitetsbestämmelser. I Fiskaffär Marja Nättis verksamhet medverkar nu tredje generationens handlare Petri Nätti. Petri fortsätter ett dyrbart arv, men har också medfört nya produkter och idéer till butiken. Ett exempel på detta är den äkta finska störkaviaren som finns till salu hos Marja Nätti.
Välkommen till fiskdelikatessernas skattkammare!

Kontaktuppgifter


25 The Seafood Bar Helsinki

The Seafood Bar Helsinki serverar fiskrätter från England.

Kontaktuppgifter

 • +358469678732
 • Öppet mån.–lör. kl. 9–18