Joulufiilistelyä kauppahalleissa ja Torikortteleissa – Bella Tablen matkassa kohti kotimaista herkkujoulua

14.12.2023 / 14:43

Bella Table ystävysten Kian ja Petran joka jouluisena tavoitteena on ostaa mahdollisimman paljon kotimaista ja siten tukea pientuottajia, käsityöläisiä ja kivijalkakauppiaita. Katso Bella Tablen valinnat jouluiselta kauppahallien ja Torikortteleiden kierrokselta.

Hakaniemen kauppahallin aarteet ja tuoreet herkut

Lentävän Lehmän sydämen muotoinen vintage-juusto on suloinen lisä joulun juustotarjottimelle.

Bellojen mukaan kauppahalleissa parasta on se, että ruoka on taatusti tuoretta ja kaikkea saa juuri niin paljon kuin itse tarvitsee. Jouluksi mukaan hallista lähtee mm. juustot, hedelmät ja kalat.

Bellat ovatkin Hakaniemen kauppahallin vakioasiakkaita ja käyvät usein hallissa inspiroitumassa. Hallissa jutellaan kauppiaiden kanssa, kysellään vinkkejä ja fiilistellään hallielämää kahvin äärellä.

Kauppahalli kierrokseen kuuluu olennaisena osana myös aina tori ja kaupunkilaisille tärkeä jouluperinne, eli riisipuuroteltta. Torilta ostetaan myös joulukukat ja havut kransseihin.

Lahjaideoita ja tunnelmallisia kujia Torikortteleissa

Torikortteleiden putiikeista löytyy paljon suomalaista käsityötä ja designia.

Senaatintorin kupeesta löytyvät Torikorttelit kattaa kolme korttelillista kauniita katuja ja sisäpihoja täynnä ihania pikkukauppoja. Torikortteleista löytyy paljon käsitöitä ja taidetta, ja Kia ja Petra löysivätkin paljon kivoja lahjaideoita.

Kortteleista löytyy myös paljon ravintoloita ja kahviloita, jonne voi poiketa syömään tai glögille ostosten lomassa. Joulupuurolle voi piipahtaa vaikkapa Tuomaan markkinoille, jotka ihastuttavat Senaatintorilla 22.12. saakka.

Joulun parhaat palat Vanhasta kauppahallista

Etelärannassa sijaitsee Helsingin vanhin kauppahalli, Vanha kauppahalli, jossa Bellat pääsivät tutustumaan suomalaisen ruoan parhaisiin paloihin. Hallista löytyy laadukkaat raaka-aineet, kuten riista, kala, juustot ja perinneleipomukset, jotka taatusti kuuluvat jokaisen joulupöytään. Kauppahallista löytyy myös paljon erilaisia ruokapaikkoja, joihin ostosreissulla voi pysähtyä nauttimaan hallitunnelmasta.

Parhaat vinkit ruoanvalmistukseen ja inspiraatiot resepteihin saa aina kauppiailta. Anna, Annan Villiliha Oy, tutustutti Bellat riistatarjontaan.

Katso video Bellojen jouluisesta kierroksesta Bella Tablen Instagramista.

Bella Table on ystävysten Kian ja Petran ruokafiilistelyn, uusien kokeilujen, mokailujen ja voittojen ruokayhteisö, joka kokoaa yhteen kokit kaiken tasoisista keittiöistä rakastamaan ruokaa ja kaikkea ruokaan liittyvää. Tutustu Bellohin www.bellatable.fi