Vanha kauppahalli – laadukkaita ruokaelämyksiä

Vanha kauppahalli tarjoaa laadukkaita ruokaelämyksiä historiallisessa miljöössä Kauppatorin kupeessa. Kauppiaiden valikoimista löytyvät juustot, kalat, äyriäiset, lihat, kasvikset, hedelmät sekä mausteet, kahvit ja teet, kuten myös pienet lahjatavarat ja kattaustarvikkeet. Lisäksi hallissa toimii Suomen pienin Alko.

Herkkuja arkeen ja juhlaan

Kun viikonlopun vieraille olisi kiva tarjota jotain erityistä – tai olet itse ansainnut erikoisherkkuhetken – kannattaa suunnata Vanhan kauppahallin notkuvien tiskien ääreen. Tuoreet kalat ja lihat, ihanat juustot, tryffelit ja äyriäiset odottavat.
Halli on kuuluisa myös mm. maukkaasta lohikeitostaan, sekä kalavoileivistään, joita tullaan lounasaikaan maistelemaan kauempaakin! Vanhasta kauppahallista saa myös napattua kätevästi herkkueväät mukaan vaikkapa Suomenlinnan retkelle. Lautta lähtee Kauppatorilta, aivan Vanhan kauppahallin läheisyydestä.

Kauppahalleista vanhin

Helsingin Vanha kauppahalli on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1889 ja se on vanhin Helsingin kauppahalleista. 1800-luvulla Helsingin elintarvikekauppa tapahtui pääasiassa toreilla. Vasta vuosisadan lopulla ruvettiin puuhaamaan kaupan siirtämistä katettuun halliin. Suurimmat syyt hankkeeseen olivat lisääntynyt tietoisuus ruoan käsittelyn hygieniasta sekä torikaupan ajoittain huono järjestys.
Vanhan kauppahallin rakentaminen aloitettiin vuonna 1888 ja tämä vuosiluku on merkitty rakennuksen eteläiseen päätyyn. Mutta koska sementin toimituksessa oli ongelmia, halli päästiin avaamaan vasta 1889. Rakennuksen suunnitteli Gustaf Nyström, joka oli perehtynyt hallirakentamiseen Euroopan suurkaupungeissa.

Nykyään Vanhaa kauppahallia kehittää ja tiloja vuokraa Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö Helsingin Kaupunkitilat Oy.