Kesä Vanhan kauppahallin ympäristössä: katso tapahtumavinkit!

19.6.2023 / 14:35

Merellinen Helsinki tuo kaupunkilaisen kesään paljon aktiviteetteja. Katso alta mitä kaikkea Vanhan kauppahallin lähistöllä tapahtukaan!

Vanhaan kauppahalliin on ihana tulla viilentymään helteisenä päivänä. Kauppahalli ja sen terassi tarjoavat herkullisia hetkiä niin brunssin, lounaan kuin kahvittelunkin parissa. Hallista saa myös parhaat eväät kätevästi mukaan kesän piknik- tai veneretkille. Tiesitkö muuten, että kauppahallin edustalle, Vironaltaan vieraslaituriin, voi kiinnittyä kahdeksi tunniksi ilmaiseksi?

Kesäisin Vanha kauppahalli palvelee myös sunnuntaisin, klo 10-17.

Kauppatorin Laituri

Kauppahallin edustalla on suuri terassialue, Kauppatorin Laituri, joka tarjoaa pitkin kesää mm. open air -elokuvanäytöksiä, bingoiltoja, terassitansseja sekä musiikkia. Laiturilla on myös myynnissä juomia ja pientä suolaista syötävää.

Ulkoilmaelokuvia esitetään kesäsunnuntaisin, sekä muutamana maanantaina. Elokuvat pyörivät klo 17.00 alkaen ja näytökset ovat maksuttomia.

Lue lisää kesätapahtumista Kauppatorin Laiturin sivuilta.

Kuva: Jussi Hellsten

Kauppatorin Kaupunkitanssit

Kauppatorilla tanssitaan tiistaisin. Kaupunkitanssit-konsepti tarjoaa kesäisin maksutonta paritanssiopetusta osana pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Mukaan Kaupunkitansseihin voi tulla milloin vaan, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tanssinopetus soveltuu niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin tanssijoille. Opetuksesta vastaavat koulutetut tanssinopettajat. Katso alta Kauppatorin Kaupunkitanssien kesän ohjelmisto.

Kaupunkitanssit tiistaisin 13.6.-15.8. klo 17.30-18.15

  • ti 13.6. valssi
  • ti 20.6. bugg
  • ti 27.6. foksi
  • ti 4.7. humppa
  • ti 11.7. tango
  • ti 18.7. bachata
  • ti 25.7. samba
  • ti 1.8. fusku
  • ti 8.8. jenkka
  • ti 15.8. cha cha

Järjestäjänä tanssiteatteri Tsuumi.

Kuva kaupunkitansseista.
Kaupunkitansseja vuodelta 2020.

Helsinki Biennaali 11.6.–17.9.

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen, HAM Helsingin taidemuseoon ja eri puolille Helsinkiä.

Suurin osa teoksista sijaitsee luonnonkauniissa Vallisaaressa. Matkalla Vallisaareen, on helppo poiketa kahville tai syömään Vanhaan kauppahalliin, sillä lautat lähtevät aivan kauppahallin edustalta, Lyypekinlaiturilta.

Tutustu Biennaalin taiteilijoihin, teoksiin ja ohjelmaan osoitteessa www.helsinkibiennaali.fi.

Dineo Seshee Bopape, I Re-member Mama, Muistan äitejä, 2023, Helsinki Biennial 12.6.-17.9.2023, Kauppatori, Helsinki, Photo: © HAM/Helsinki Biennial/Sonja Hyytiäinen