Lauantai Market – uusi tapahtuma ruoan rakastajille Vanhassa kauppahallissa
4.10.2024 / 09:48
Mikä on suovas? Miltä maistuu syksyinen korvapuustitiramisu? Entä miten ryppylimetti liittyy kurpitsa-annokseen? Mm. tämä kaikki selviää Vanhan kauppahallin Lauantai Market -tapahtumassa 19.10. klo 10-18.
Lauantai Market on kaikille ruoan rakastajille tarkoitettu uusi tapahtuma, jossa tarjolla on huippukokkien vinkkejä, reseptejä, maistiaisia, tarjouksia, haastatteluja ja mielenkiintoisia keskusteluja.
Päivän aikana Vanhan kauppahallin kauppiaat pääsevät ääneen ja paljastavat parhaat tuotteensa ja vinkkinsä, kun kokki ja food designer Linnea Vihonen haastattelee hallilaisia. Kokki Henri Alén valmistaa inspiroivia annoksia hallissa myytävistä raaka-aineista. Demokeittiössä mukana L’Artisan, Annan villiha, Arctic Delice, Kalakauppa E. Eriksson sekä kauppahallin konditoria, Kuurnan kasvispuoti pop up ja Robert’s Coffee.
Paneelikeskustelussa tunnetut herkkusuut, radiotoimittaja, juontaja Anni Ihamäki ja ruokatoimittaja Eero-Pekka Rislakki keskustelevat ruoasta, herkuttelusta, hedonismista ja kauppahalleista Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannaksen johdolla.
Olitpa kotikokki, kokenut kulinaristi tai alan ammattilainen, Lauantai Market kutsuu jokaisen ruokarakastajan viettämään herkullista päivää tunnelmalliseen kauppahalliin!
Lauantai Market 19.10.2024 klo 10-18.
Vanha Kauppahalli, Eteläranta
Aikataulu
Klo 10, 12, 14.30
Kokki ja food designer Linnea Vihonen haastattelee toimijoita.
Kuule hallin kauppiaiden parhaat vinkit ja päivän edut.
Klo 10.30., 12.30 ja 15.00
Kokki Henri Alén valmistaa herkullisia annoksia hallin toimijoiden tarjonnasta!
Tervetuloa myös maistamaan.
Klo 13.45
Ruokarupattelut – Herkkusuiden paneelikeskustelu.
Tunnetut herkkusuut, Radiotoimittaja/juontaja Anni Ihamäki ja ruokatoimittaja Eero-Pekka Rislakki keskustelevat ruoasta, herkuttelusta, hedonismista ja kauppahalleista Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannaksen johdolla.
Klo 14.15
Vartin viinivinkit
Viinin valitseminen, syksyn viinivinkit
Demokeittiön sisällöt:
klo 10.30-12.00
L’Artisan / Pain perdu
L’Artisanin tuoreet croissantit ovat kaupungin parhaimmistoa, mutta myös kuivahtanut croissantti on mahdollisuus; ranskalaiset köyhät ritarit eli pain perdu. Henri Alen ja Marc Mulard näyttävät, miten ranskalaiset valmistavat ritarinsa.
Annan villiliha / Sorsa
Huippukokin parhaat vinkit siihen, miten riistalintua käsitellään ja miten siitä saa kaiken maun irti?
Arctic delice/ Suovascarpaccio
Mikä on suovas? Arctic Delicen perinteisin menetelmin valmistettu poron sisäfilee taipuu Henkan käsissä herkulliseksi carpaccioksi. Helppo, mutta upea annos on helppo koota kauppahallin tuotteista.
klo 12.30-13.30
E. Eriksson / Osterit kolmella tapaa
Nyt sukelletaan suoraan E.Ericssonin kalakaupan osteritaivaaseen! Tule oppimaan ja inspiroitumaan pstereista. Demokeittiössä valmistuu ostereita kolmella eri tavalla, joita aloittelijakin uskaltaa kokeilla.
Kauppahallin Konditoria / Finnton mess
Kukapa ei rakastaisi Eaton messiä? Miten Henkka sen valmistaa? Siihen tulee ainakin Kauppahallin konditorian marenkia ja syksyn suomalaisia marjoja. Helppo, mutta niin herkullinen ja näyttävä.
klo 15-16
Kuurnan Kasvispuoti pop up/ Kurpitsakimara
Hakaniemen kauppahallin Kuurnan Kasvispuoti pop up tuo Vanhaan kauppahalliin upeat vihanneksensa tapahtuman ajaksi. Hokkaidokurpitsa on sesongissa, joten Henkka ja Kuurnan Tom valmistavat kurpitsakimaran, jossa kurpitsaa valmistetaan monella eri tavalla. Mutta miten ryppylimetti liittyy kurpitsa-annokseen?
Robert’s Coffee/Kahvilla / Korvapuustitiramisu
Robert’s Coffeen kiitelty korvapuusti on vertaansa vailla. Jos korvapuusti ehtii kuivahtaa, se kannattaa ehdottomasti käyttää herkutteluun, kuten korvapuustitiramisuun. Mitä makuja syksyiseen misuun tuleekaan?
Kauppiaiden tarjoukset ja maistiaiset
L`Artisan: -10 % kaikista tuotteista
Annan Villiliha: Ammuttu sorsa Janakkalasta 25€/kpl
Arctic Delice: Savustettu hirven sydän tasting
E.Eriksson: Osteri 3 euroa
La Gelateria: Kaksi palloa gelatoa yhden hinnalla
Hanoi Vietnam: Pho-keitto 11,50 euroa
Herkkukartano: Oman brändin Xylitol-pastillit 2 prk 8 € (useita makuvaihtoehtoja) ja upeat Halloween-tuotteet valikoimassa vain tämän päivän ajan.
Kauppahallin konditoria: 2 marenkia 8 euroa, 2 baklavaa 5 euroa
Kumpi Peruna: Ilmainen juoma aterian ostajalle
Kuurnan Kasvispuoti pop up: Sormi- ja ryppylime-paketit 9€ / pkt
Gift Shop Kahvilla: Runebergintorttu + kahvi 6,50 euroa
Soup+More: Tuunaa oma soppa! Asiakkailla on tilaisuus valita keittoon proteiini ja lisukkeet
Story kauppahalli: Pieni lohikeitto 6,90 euroa. Sisältää palan tanskalaista ruisleipää.