Viikonloppu alkaa Vanhasta kauppahallista

12.6.2025 / 12:47

Raili Hulkkosen mielestä ihmiset ovat kauppahallin sielu.

Perjantain tunnistaa Vanhassa kauppahallissa meikkitaiteilija Raili Hulkkosesta, joka singahtaa paikalle yleensä työpäivän jälkeen ja suuntaa suoraan E. Erikssonin kalakauppaan. Raili kertoo nauraen, että hallin myyjät ovat oppineet tunnistamaan jo hänen ilmeestään, pitääkö ostokset kääriä paperiin vikkelästi vai onko aikaa jutusteluun.

”Ihmiset ovat Vanhan kauppahallin sielu. Ja onhan tämä historiallinen rakennus jo itsessään kaunis. Olen käynyt ostoksilla hallissa vuosikymmeniä”, Raili Hulkkonen kertoo.

Jos viikonloppu käynnistyy kiireettä, Raili istahtaa viinilasilliselle E. Erikssonin osteribaariin. Silloinkin raikas juoma saa yleensä seurakseen herkullisen kalalautasen.

Tulin ostamaan viikonlopuksi kuhaa. Haen kalaa Vanhasta kauppahallista, koska tiedän, että se on silloin varmasti tuoretta.

Ruokapöytämme ääreen kokoontuu minä ja mieheni. Meillä käy harvoin illallisvieraita.

Ruoanlaittajana olen kekseliäs. Löydän puolityhjästä jääkaapistakin ainekset ateriaan. Taito on periytynyt äidiltä.

Jääkaapistani löytyy aina parmesaania ja kapriksia. Kapriksiin hurahdin Vappu Pimiän ansiosta.

Kiireessä valmistan munakasta. Mustapippuri- ja tonnikalapasta ovat myös nopeita tehdä.

Kun minulla on aikaa, kokkaan siikaa tai ahvenia. Paistan fileet voissa ja maustan ne suolalla.

Saan kehuja syrnikistä, makeasta rahkaletusta.

Ruokakulttuuri, joka sytyttää tulee Espanjasta. Tapaksissa viehättää ajatus pienistä suupaloista.

Vanhaan kauppahalliin ovat myös koirat tervetulleita. Kuva: Milka Alanen
Kuva: Milka Alanen